
اخبار

مواد لازم:
لوبیا چیتی 1 لیوان
نخود 1 لیوان
عدس1 لیوان
لوبیا سفید 1 لیوان
آرد گندم 1 قاشق غذاخوری
رشته آش 600 گرم
پیاز داغ 1 لیوان
سیر داغ 1/2 لیوان
نعنا داغ به مقدار لازم جهت تژئینتزیین
کشک 1 کیلو گرم
سبزی آش (تره،جعفری،گشنیز،شوید،اسفناج) 2 کیلو گرم
طرز تهیه:
حبوبات را براي کاهش نفخ ناشی از آن یک روز قبل خیس کرده و 2 تا 3 بار آبشون عوض میکنیم.
پیازها را سرخ کرده و سیر داغ هم آماده میکنیم. پیاز داغ ها را با زردچوبه کمی تفت میدیم.
نخود، لوبیا و سیر داغ و پیاز داغ را درون قابلمه ریخته تا بپزن. سپس عدس و سبزی خرد شده را هم به بقیه مواد اضافه میکنیم.
یک تا دو قاشق آرد را در کمی آب سرد حل کنید و به مواد درون قابلمه اضافه کنید(این در صورتیه که رشته ای که ریختیم تو قابلمه خوب لعاب نداده باشه). سبزی که پخت رشته آش اضافه میکنیم و هم زده تا رشته ها به هم نچسبن.
(من همیشه سبزی آش رو بعده اینکه رشته رو ریختم میریزم تا عطر و بوی سبزی به آشم طعم بهتری بده و تازگیش با جوش خوردن زیاد ازبین نره.(البته اگه سبزیم تازه باشه و فریزری نباشه))
زمانی که از پختن رشته ها اطمینان پیدا کردیم کشک اضافه میکنیم. بعد از 5 دقیقه حرارت خاموش کرده و اجازه میدیم آش رشته کمی از حرارت افتاده و غلیظ بشه.
نکته ها:
*قابلمه ای که توش اش درست میکنیم باید گنجایش کافی داشته باشه که رشته ها خوب باز بشن و خمیر نشن.
*سبزی آش رشته بهتره بدون ساقه بوده و درشت ریز بشه.
*پیاز داغ داخل آش رشته کم نباشه تا آش بهتر جا بیفته
*رشته آش حتماً باید از نوع مرغوب تهیه بشه تا آشمون خوب لعاب بده و آب و دونه جدا نشه.
*نمک آش رشته حتما باید بعد از اضافه کردن رشته و کشک تست بشه تا آش شور نشه.
* روغن داخل آش رشته باید اندازه باشه تا به جا افتادن آش کمک کنه.
*کشک با آش رشته نباید بجوشه.چون باعث می شود کشک ببره. میشه آش بدون کشک (برای کسانی که کشک دوست ندارن) سرو کرد.
*حرارت کشک و آش رشته موقع مخلوط کردن با هم تقریباً یکی باشه تا کشک نبره و خراب نشه.
*برا درست کردن نعنا داغ روغن رو تو ظرف مناسب داغ کرده و بهش نعنای خشک اضافه میکنیم و فوراً شعله رو خاموش میکنیم تا نعنا نسوزه؛ اگر نعنا رو اضافه کنیم و شعله هنوز روشن باشه هم نعنا میسوزه و هم تلخ میشه
* زمان جا افتادن آش رشته زمانیه که لعابی رقیق رو آش رو بگیره؛ آش رشته رو به ته گرفتن باشد و رشته، بوی خامی ندهد. در این زمان باید آش رو از رو حرارت برداشت.